ГоловнаСвіт

Пєсков звинуватив НАТО у спробі відволікти світ від своїх дій заявами про російську загрозу

Кремль пригрозив відповідними діями в разі "наближення військової інфраструктури НАТО до кордонів РФ".

Пєсков звинуватив НАТО у спробі відволікти світ від своїх дій заявами про російську загрозу
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що НАТО прикриває свої плани експансії до кордонів Росії "удаваними" приводами про загрозу з боку Москви.

Про це повідомляє РИА Новости.

При цьому Пєсков заявив, що будь-які плани наближення військової інфраструктури НАТО до кордонів РФ призведуть до відповідних дій з боку Москви.

"Надуманий привід, який я озвучував, про уявну загрозу, яку становить Росія, напевно, це і є той камуфляж, яким прикриваються плани подальшої експансії НАТО в бік наших кордонів", - сказав Пєсков.

"Йдеться про збільшення, там були заяви і про збільшення контингенту, і різних підрозділів, йдеться про нарощування присутності військової. Це військова присутність фактично біля російських кордонів", - додав він, відповідаючи на уточнювальне запитання про те, що він мав на увазі, говорячи про британських військових у Прибалтиці і про черговий приклад експансії НАТО.

"Зрозуміло, будь-які плани наближення військової інфраструктури НАТО до Російської Федерації призводять до кроків у відповідь, щоб установити необхідний паритет", - додав Пєсков.

При цьому, на думку одіозного помічника Путіна, проект розширення НАТО "не новий" і триває десятки років.

Нагадаємо, раніше в середу повідомляли, що Британія відправить війська в Прибалтику для захисту від Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram