ГоловнаСвіт

МЗС РФ запропонувало об'єднати зусилля армії Асада і сирійської опозиції

У "Вільній сирійській армії" називали "нелогічною" пропозицію об'єднати зусилля повстанців і сирійської армії.

МЗС РФ запропонувало об'єднати зусилля армії Асада і сирійської опозиції

Росія готова по лінії міністерства оборони сприяти об'єднанню зусиль військ президента Сирії Башара Асада і опозиційної "Вільної сирійської армії" опозиції проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

"Відповідно з позицією, висловленою президентом Росії В. В. Путіним, російська сторона готова по лінії Міноборони сприяти об'єднанню зусиль армії САР і "Вільної сирійської армії" в боротьбі з ІДІЛ та іншими терористичними угрупованнями, в тому числі в контексті координації з діями російської авіації" , - йдеться в заяві офіційного представника МЗС Марії Захарової.

Захарова додала, що МЗС РФ за дорученням Путіна інформує партнерів Росії в країнах, які мають зв'язки із сирійськими повстанцями, що Росія готова встановити контакти з керівництвом "Вільної сирійської армії". Пропонується обговорити можливості долучення повстанців до роботи зі створення умов для початку процесу політичного врегулювання кризи в Сирії шляхом переговорів між урядом Асада та опозицією.

"МЗС продовжить контакти з усім спектром сирійської опозиції, щоб допомогти консолідувати її на цій платформі", - пояснила представник міністерства.

Раніше в середу президент Володимир Путін заявив, що його французький колега Франсуа Олланд запропонував об'єднати армії президента Сирії Башара Асада та збройної опозиції для боротьби з бойовиками "Ісламської держави". За словами Путіна, поки що незрозуміло, хто очолює "Вільну сирійську армію". Він зазначив, що це бойове крило "здорової частини опозиції", тому об'єднання армій створило б "хороші передумови для політичного врегулювання в Сирії".

У "Вільній сирійській армії" вважають "нелогічною" пропозицію об'єднати зусилля повстанців і урядових військ у боротьбі з "Ісламською державою", повідомляє агентство "Рейтер".

"Вільну сирійську армію" розглядають як найбільш помірну сторону в сирійському конфлікті. Підтримку цій організації надають США і Саудівська Аравія.

30 вересня російська авіація почала завдавати удари по території Сирії. Метою російської військової операції заявлено допомогу сирійській владі у боротьбі з бойовиками "Ісламської держави". НАТО і сирійські повстанці звинувачують Росію у бомбардуваннях їх позицій, під час яких гинуть мирні жителі. Росія відкидає звинувачення і називає ці повідомлення інформаційною атакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram