ГоловнаСвіт

Сирійська армія та її союзники перейшли в наступ

За даними правозахисників, російська авіація застосувала проти бойовиків ракети класу "земля-земля"

Сирійська армія та її союзники перейшли в наступ
Сирийская армия (архив)
Фото: www.arms-expo.ru

Сирійська армія та її союзники почали проводити наземні атаки проти повстанців за підтримки російської авіації.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр з дотримання прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, російські літаки у Сирії завдали авіаударів по провінції Хама і близьких до провінції Ідліб районах. У цей час армія Башара Асада, а також сили трьох її союзників, зокрема бойовиків радикального ліванського руху "Хезболла", проводила наземну операцію, метою якої стали чотири позиції бойовиків. Під час обстрілу російська авіація застосувала ракети класу "земля-земля", розповіли правозахисники.

Росія розпочала військову операцію проти терористичного угрупування "Ісламська держава" на території Сирії 30 вересня. За цей час неодноразово з'являлися повідомлення про те, що Росія підтримує урядові війська Башара Асада і завдає авіаударів по позиціях помірної сирійської опозиції. Міноборони РФ традиційно всі звинувачення на свою адресу спростовує.

Напередодні НАТО оприлюднило заяву, у якій закликало Росію припинити атаки на сирійську опозицію і цивільних осіб. У повідомленні йдеться, що альянс стурбований нарощуванням військової потужності Росії в Сирії і особливо атаками ВПС Росії у провінціях Хама, Хомс та Ідліб. За даними НАТО, вони призвели до жертв серед мирного населення і не були націлені на позиції бойовиків "Ісламського держави".

Напередодні сирійські повстанці закликали держави Близького Сходу створити альянс для протистояння "російсько-іранському альянсу, який окупував Сирію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram