ГоловнаСвіт

​У США проведуть одну з найбільших в історії країни амністій

Мін'юст США намагається вирішити проблему переповнених в'язниць

​У США проведуть одну з найбільших в історії країни амністій
Архив

Мін'юст США оголосив про проведення однієї з наймасовіших амністій в історії США, за якою на волю вийдуть шість тисяч в'язнів.

Про це повідомляє ВВС.

Амністія стане частиною стратегії щодо вирішення проблеми переповненості. На волю вийдуть засуджені за наркозлочини, які відбувають покарання з 1980-1990-х років.

Як уточнює The New York Times, що під амністію потрапляють тільки ті ув'язнені, яких не звинувачують у насильницьких злочинах. Серед звільнених буде третина нелегальних мігрантів. Після амністії їх депортують.

Масова амністія має пройти з 30 жовтня по 2 листопада. Частину звільнених відправлять у реабілітаційні центри.

У липні президент США Барак Обама закликав до проведення реформи судової системи, яка знизила б рівень перенаселення тюрем. Він говорив, що у чинній судовій системі спостерігається "значний расове і майнове перекошування", а також що умови утримання в американських в'язницях не відповідають вимогам цивілізованого суспільства.

Раніше на підтримку скорочення мінімальних термінів під час передвиборної президентської кампанії виступали Хілларі Клінтон і Ренд Пол, а також мільярдери Чарльз і Девід Кохи, які фінансують кампанію на підтримку проведення тюремної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram