ГоловнаСвіт

Туреччина повідомила про чергову гонитву МіГ-29 за її винищувачами

Якій державі належить МіГ-29, не відомо

Туреччина повідомила про чергову гонитву МіГ-29 за її винищувачами
МиГ-29
Фото: www.snariad.ru

Винищувач МіГ-29 захопив і переслідував як мішень вісім турецьких винищувачів F-16.

Про це повідомляє Генштаб Туреччини, інформує агентство Рейтер.

Інцидент стався в понеділок, коли турецькі літаки патрулювали сирійсько-турецький кордон. МіГ-29 утримував турецькі літаки як мішень 4,5 хвилини.

Якій державі належить МіГ-29, не відомо.

Аналогічний інцидент стався 4 жовтня. Як заявив напередодні Генштаб Туреччини, невстановлений МіГ-29 переслідував два турецькі винищувачі F-16, які патрулювали кордон із Сирією.

У неділю два турецькі винищувачі F-16S направили на перехоплення російського військового літака, що порушив турецький повітряний простір на шляху до Сирії. Міноборони Росії пояснило це тим, що літаку Су-30, який летів на авіабазу "Хмеймім" на заході Сирії, довелося зробити гак через погану погоду.

Послу Росії в Туреччині вручили ноту протесту. Також 5 жовтня скликали зустріч Ради НАТО, за підсумками якої було ухвалено заяву, у якій поведінку Росії назвали "безвідповідальною", вказавши на небезпеку таких дій. Генсек альянсу Єнс Столтенберг заявив, що, на думку керівництва НАТО, інцидент не виглядає як випадковість.

Постпред Росії при НАТО Олександр Грушко у свою чергу заявив, що подію використано для того, щоб залучити НАТО до інформаційної кампанії зі спотворення цілей Росії в Сирії.

Потім МЗС Туреччини заявило, що російський літак заходив у турецький повітряний простір і в неділю, 4 жовтня.

Нагадаємо, президент Реджеп Таїп Ердоган на тлі цих подій допустив розрив дружніх відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram