ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД замінували римський амфітеатр у Пальмірі

За даними правозахисників, ВПС РФ ліквідували 15 бойовиків ІД

Бойовики ІД замінували римський амфітеатр у Пальмірі
Город Пальмира, Сирия
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) замінували римський амфітеатр у стародавньому місті Пальміра, розташованому в сирійській провінції Хомс.

Про це розповів заступник міністра культури арабської республіки Алі аль-Каїм, інформує РИА Новости.

"Це правда. Про це нас повідомили кілька жителів Пальміри. Бойовики ІД замінували амфітеатр. Вони знають, що ми не можемо завдавати ударів по історичних пам'ятках. Вони можуть далі мінувати інші пам'ятки у разі, якщо відчують загрозу або почнеться наступ. Їхні дії нелюдські", - заявив він.

5 жовтня бойовики ІД підірвали Тріумфальну арку в Пальмірі. Для цього бойовики використовували велику кількість вибухівки. Арка датувалася II століттям нашої ери і розташовувалася на головній торговій вулиці. Висота головного склепіння становила 20 метрів.

4 вересня ісламісти знищили в Пальмірі три похоронні вежі, зведені в період з 103-го по 44 рік до нашої ери. 19 серпня з'явилася інформація про те, що бойовики ІД стратили на центральній площі стародавнього міста головного доглядача Пальміри Халеда Асаада.

Зараховане до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО місто Пальміра бойовики ІД захопили у травні 2015 року.

Тим часом, як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на сирійське державне телебачення, сьогодні російська авіація завдає авіаударів по позиціях ІД у Пальмірі, а також у північній провінції Алеппо. Згідно з цією інформацією, знищено 20 транспортних засобів, а також три склади боєприпасів. За даними правозахисної організацій "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), в результаті обстрілу було вбито 15 бойовиків ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram