ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" пропонує $21,2 тис. за кожного впійманого російського солдата в Сирії

Сирійські бойовики обстрілюють російську військову базу.

"Аль-Каїда" пропонує $21,2 тис. за кожного впійманого російського солдата в Сирії
"Аль-Каида"
Фото: www.securitylab.ru

Сирійське крило "Аль-Каїди" запропонувало нагороду в розмірі $21,2 тис. за кожного впійманого російського солдата на території Сирії.

Про це пише британська газета The Times.

Відповідне оголошення розмістив у соцмережах підрозділ терористичної організації "Аль-Каїда" в Сирії "Джабхат ан-Нусра" ("Фронт Нусра") після того, як режим Асада за підтримки повітряних ударів ВПС РФ здійснив артобстріл кількох районів дислокації повстанців в областях Ідліб, Хама і Хомс.

Крім того, як повідомляє оглядач німецької газети Die Welt Альфред Хакенбергер, зараз ісламісти, що борються в лавах терористичного угруповання "Ісламська держава", обстрілюють російську військову базу Хмаімім неподалік від Латакії, звідки ВПС РФ вилітають бомбити сирійських повстанців.

За даними журналіста, обстріл російського аеродрому з установок "Град" розпочався тиждень тому з довколишніх гір, а минулих вихідних його інтенсивність посилилася. Тільки за один день по аеродрому було випущено 49 снарядів російського виробництва, захоплених на складах військ Асада, йдеться в статті. Повстанці хотіли влучити у злітну смугу, однак, за даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), тільки два снаряди вибухнули поряд з авіабазою.

За даними автора матеріалу, в горах поблизу Латакії є кілька угруповань, що мають "особливі рахунки з Росією", - це чеченські ісламісти. Принаймні три угруповання мають у своїх лавах бійців або командирів, які вбивали російських солдатів на Північному Кавказі, пише кореспондент Die Welt. Навіть "колеги"-терористи відгукуються про них як про "цілком божевільних людей" - фанатиків, які "абсолютно нічого не бояться". Всі три чеченські угруповання - "Адшнад аль-Кавказ", "Джунд аль-Шам" і дрібніша "Джамаат Тархана" - воюють на стороні сирійського підрозділу "Аль-Каїди" "Джебхат ан-Нусра" та ісламістів "Ахрар аль-Шама" .

Автори статті в The Times вважають, що вступ Росії у сирійську війну може мати зворотний ефект - не послаблення терористичних угруповань, на яке розраховує Москва, а, навпаки, їх консолідацію і посилення, особливо з урахуванням того факту, що бомбардування активізують вербування нових сил екстремістами.

Нагадаємо, минулого тижня сирійське угруповання "Джейш аль-Іслам" ("Армія ісламу") оголосило війну Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram