ГоловнаСвіт

Росія направила в Середземне море корабель зі зброєю для Сирії

Операція з доставки зброї до Сирії для боротьби з повстанцями отримала неофіційну назву "Сирійський експрес"

Росія направила в Середземне море корабель зі зброєю для Сирії
«Цезарь Куников»

Великий десантний корабель (ВДК) "Цезарь Куников" з вантажем боєприпасів і зброї для сирійської армії минув чорноморські протоки і вийшов у Середземне море.

Про це повідомляє портал BGNnews з посиланням на турецькі ЗМІ, що опублікували фото судна в момент його проходження через Босфор.

ВДК "Цезарь Куников" бере участь в операції з доставки боєприпасів для сирійської урядової армії, яка веде запеклі бої з противниками президента Башара Асада, в тому числі з "Ісламською державою". Операція відома під неофіційною назвою "Сирійський експрес".

На думку спостерігачів, "Цезарь Куников" попрямував у сирійський порт Тартус, де розташовується пункт матеріально-технічного забезпечення кораблів ВМФ Росії.

Наразі

у Східному Середземномор'ї проводять навчання російського флоту, які офіційно тривають з 30 вересня до 7 жовтня 2015 року.

"Цезарь Куников" - великий десантний корабель проекту 775, який несе службу у складі Чорноморського флоту. Крім висадки десанту він може використовуватися для доставки вантажів різного призначення, встановлення мінних загороджень та проведення гуманітарних операцій. Крім того, десантний корабель застосовують для військових перевезень, забезпечення кораблів і частин флоту в пунктах розосередженого базування.

Доставка військових вантажів до Сирії десантними кораблями ВМФ Росії здійснюється з літа 2012 року, після того як в Атлантиці зупинили російське вантажне судно Alaed, у якого на вимогу британського уряду відкликали страхування, раніше видане компанією Standard Club. Судно доставляло до Сирії відремонтовані в Росії вертольоти Мі-25 і системи ППО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram