ГоловнаСвіт

У Держдумі допустили появу російських "комсомольців-добровольців" з Донбасу в Сирії

На думку голови комітету Держдуми з оборони, "добровольців" до Сирії вабить можливість заробити гроші.

У Держдумі допустили появу російських "комсомольців-добровольців" з Донбасу в Сирії
Фото: http://www.ntv.ru

У складі сирійських урядових військ може з'явитися російська "добровольча" бригада або батальйон, куди увійдуть люди, які отримали бойовий досвід на Донбасі.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова голови комітету Держдуми з оборони Володимира Комоєдова.

"Комсомольці-добровольці, як співається у відомій пісні, - їх не зупинити. І напевно в лавах сирійської армії з'явиться формування з російських добровольців-учасників бойових дій", - розповів агентству Комоєдов.

За його словами, зараз добровольців до Сирії вабить можливість заробити гроші. Крім того, як нагадав Комоєдов, у лавах міжнародних терористів, у тому числі і в "Ісламській державі", воюють від 2,5 до 5000 вихідців з Росії та країн СНД.

Тим часом, видання "Коммерсантъ" ще минулого тижня повідомляло, що в Іраку відправлення на територію Сирії чекають 12 власників російських паспортів, які пройшли через чеченські кампанії і конфлікт на Донбасі. За даними видання, ще кілька десятків росіян готуються вилетіти на Близький Схід у жовтні.

1 жовтня уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова говорила, що необхідно внести зміни до закону про ветеранів: задіяні в операції в Сирії російські військові "мають отримати статус учасників бойових дій".

Вранці 30 вересня Рада Федерації схвалила звернення президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські Військово-повітряні сили в Сирії. Незабаром після цього російська авіація завдала перші удари в Сирії. За даними правозахисників і сирійської опозиції, жертвами ударів з повітря стали мирні громадяни і противники Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram