ГоловнаСвіт

Міжнародна коаліція створить у Сирії "головний фронт" проти "Ісламської держави"

Обама вперше санкціонував прямі поставки боєприпасів і деяких видів озброєнь сирійській опозиції

Міжнародна коаліція створить у Сирії "головний фронт" проти "Ісламської держави"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Міжнародна коаліція на чолі з США планує створити в Сирії "головний фронт", щоб активізувати боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД).

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в Пентагоні і Білому домі.

"Головний фронт" планується створити на північному сході Сирії. За словами джерел NYT, це дозволить коаліції на чолі США чинити тиск на Ракку, де зосереджені сили бойовиків ІД.

Співрозмовники видання також розповіли, що президент США Барак Обама схвалив перші пункти плану наступальної операції. Вони зазначають, що Обама вперше санкціонував прямі поставки боєприпасів і деяких видів озброєнь силам сирійської опозиції. Також він схвалив ідею нарощування інтенсивності авіаударів з турецьких авіабаз. Деталі операції поки не підготовлено.

За даними NYТ, ці заходи спрямовано на посилення сирійських бійців, які разом із курдськими солдатами візьмуть участь у наступальній операції за підтримки авіації міжнародної коаліції.

Операція міжнародної коаліції здійснюватиметься далеко від області, де проводиться військова кампанія Росії, зазначає видання.

Російська авіація почала завдавати ударів по території Сирії 30 вересня. Міжнародна коаліція на чолі з США проти "Ісламської держави" закликала Росію припинити атаки. У Пентагоні і НАТО припускають, що метою Росії не є об'єкти терористів. За даними Сирійської вільної армії, від авіаударів гинуть мирні жителі і противники Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram