ГоловнаСвіт

Великобританія готова застосувати ядерну зброю за потреби

Кемерон вважає, що потрібно врахувати обставини, в яких використання ядерної зброї було б виправданим.

Великобританія готова застосувати ядерну зброю за потреби
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що в разі потреби готовий застосувати ядерну зброю.

Про це він сказав під час промови на конференції партії консерваторів у Манчестері 4 жовтня, повідомляє "Дождь".

Цією заявою британський прем'єр розкритикував позицію лідера лейбористів Джеремі Корбіна, який говорив, що й у разі загрози ядерної атаки Великобританії не дозволив би використовувати ядерну зброю.

Кемерон вважає, що така позиція підриває національну безпеку.

"Проблема його (Корбіна - ред.) відповіді в тому, що якщо ви, як я, вірите в те, що Великобританія повинна підтримувати курс на максимальний захист шляхом незалежного ядерного стримування, то ви повинні прийняти обставини, у яких використання (ядерної зброї - ред.) було б виправданим", - сказав Кемерон.

Питання ядерного потенціалу Великобританії обговорювали в межах передвиборної кампанії. Консерватори, які набрали найбільшу кількість голосів, розповіли, що продовжать роботи з будівництва чотирьох атомних підводних човнів.

Лейбористська і Шотландська національні партії розкритикували це рішення. За їхніми даними, програма модернізації ядерних озброєнь може обійтися країні в 100 мільярдів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що розміщення ядерного озброєння США на території Німеччини вимагатиме від Росії вжиття контрзаходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram