ГоловнаСвіт

У Кишиневі протестувальники прибрали намети з центрального проспекту

Глава опозиційної партії "Наша партія" погрожує чинній владі Молдови "жорсткими методами".

У Кишиневі протестувальники прибрали намети з центрального проспекту
Протест в Кишиневе
Фото: twitter.com/KpMoldova

Прихильники проросійських Партії соціалістів Республіки Молдова та "Нашої партії" (НП), які протестують проти чинного керівництва Молдови, в неділю, 4 жовтня, прибрали намети з проїжджої частини центрального проспекту Кишинева, передає Deutsche Welle.

Разом з тим, частина наметів далі залишається на території перед будівлями парламенту і міністерства сільського господарства і харчової промисловості країни.

"Ми не хочемо створювати незручності мешканцям Кишинева. Але влада повинна знати, що в нашому арсеналі є різні методи, в тому числі і жорсткі", - заявив журналістам голова НП Ренато Усатий.

Учасники протестів вимагають проведення дострокових парламентських виборів, виборів глави держави після відставки чинного президента, зміни керівництва силових структур і повернення розкрадених з молдавських банків коштів.

Тим часом, як уточнює агентство "Интерфакс", розпуск парламенту на цьому етапі неможливий, оскільки конституція забороняє йти на такі кроки протягом останніх шести місяців мандата президента. Термін повноважень нинішнього глави держави Ніколае Тімофті закінчується 22 березня 2016 року.

Як повідомлялося, в Молдову вдруге за добу не пустили знімальну групу російського каналу НТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram