ГоловнаСвіт

На півдні Франції кількість жертв повені зросла до 16 осіб

В окремих районах на півдні країни минулої ночі пройшли дуже сильні зливи.

На півдні Франції кількість жертв повені зросла до 16 осіб
Наводнение на Лазурном берегу Франции
Фото: EPA/SEBASTIEN NOGIER

У ніч на 4 жовтня у південній частині Лазурного берега Франції за 3 години випало дві місячні норми опадів.

Число жертв повені, спричиненої сильними зливами на півдні Франції, в районах Канн і Ніцци, продовжує зростати і досягло 16 чоловік, передає BBC з посиланням на місцеву пресу..

"Потоки води заполонили багато міст, змивали в море автомашини, вийшли з берегів кілька річок", - йдеться в повідомленні.

Три людини, члени однієї сім'ї, загинули в автомашині в районі міста Вальоріс: вони перебувала в тунелі, який моментально затопило водою. Ще кілька людей вода застала в підземному паркінгу, з якого вони намагалися вивести свої автомашини. Їхні тіла досі не вдається витягти. Троє літніх французів загинули уві сні в будинку для престарілих поблизу Антіба - приміщення на першому поверсі, де вони спали, було затоплено водою.

Стихія завдала сильного удару по кемпінгу для туристів поблизу Антіб - там загинула одна людина. Ще одна людина загинула в Канні.

Пожежно-рятувальна служба попереджає, що кількість жертв може бути ще більшою, оскільки багато районів у передгір'ях Альп зараз практично не доступні. Потоки води зірвали асфальтове покриття, дороги затоплені потоками бруду. Перервано рух навіть по широкій автостраді А-8, що з'єднує Францію з Італією.

Сильно постраждав залізничний транспорт. Повністю затоплено дорогий експрес ТЖВ на вокзалі Ніцци, сотні людей провели ніч у вагонах поїздів.

Було перервано електропостачання більш ніж 70 тисяч квартир - зараз у половині будинків подачу елекроенергіі відновлено.

На стадіоні Ніцци зупинили і перенесли на інший день футбольний матч між клубом цього міста і командою Нанта. Залито водою і брудом знамениту Англійську набережну Ніцци. У її передмістях сотні любителів музики не змогли покинути зал по закінченню концерту знаменитого французького рокера Джонні Халідея і провели там ніч.

Рятувальні служби отримали за ніч кілька тисяч дзвінків. У район терміново перекидають додаткові пожежні підрозділи.

Президент Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністр Манюель Вальс висловили співчуття сім'ям загиблих і постраждалих людей і запевнили, що буде вжито всіх заходів для відновлення нормальної ситуації в регіоні. Найближчим часом прем'єр-міністр прибуде в район лиха.

Як повідомлялося, раніше жертвами повені в штаті Юта (США) стали 16 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram