ГоловнаСвіт

Літаки США обстріляли лікарню в Афганістані: загинули 16 людей

Американці визнали помилку і попросили пробачення у президента країни.

Літаки США обстріляли лікарню в Афганістані: загинули 16 людей
Фото: twitter.com/MSF_uk

В афганському місті Кундуз через обстріл лікарні, скоєний американською авіацією, загинули 16 людей, зокрема 9 медичних працівників "Лікарів без кордонів" і троє дітей.

Як повідомляє Guardian, бомбардування Кундуза, який розташований на півночі Афганістану і за який тривають бої між талібами й афганськими військовими, відбулося сьогодні вночі (за київським часом). "Лікарі без кордонів" підтвердили загибель 16 осіб і поранення ще 37. Під час атаки в лікарні перебували 105 пацієнтів і більш ніж 80 медичних працівників. Усі постраждалі та загиблі - афганці.

"Лікарі без кордонів" стверджують, що всі сили мають координати лікарні, а США продовжували авіаналіт протягом ще 30 хвилин після того, як їх повідомили про помилку.

Представник угруповання військ США полковник Браян Трібус підтвердив, що рано-вранці в суботу американська авіація завдала авіаударів у цьому районі. Один з них "міг заподіяти побічний збиток у розташованому поруч медичному об'єкті". Опісля голова американського угруповання в Афганістані генерал армії Джон Кембелл попросив вибачення за наліт у президента Афганістану Ашрафа Гані.

Кундуз - центр однойменної провінції на півночі Афганістану. Місто має важливе стратегічне значення, 2001 року за нього тривали запеклі бої між військами НАТО і талібами, які, врешті-решт, зазнали поразки. Наприкінці вересня 2015-го таліби знову захопили місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram