ГоловнаСвіт

Разом зі звітом щодо МН-17 у Нідерландах представлять реконструкцію літака

Слідство триватиме до кінця року.

Разом зі звітом щодо МН-17 у Нідерландах представлять реконструкцію літака
Фото: ЕРА/UPG

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня представить фінальний технічний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17. Під час презентації журналістам покажуть реконструкцію частини літака, зроблену експертами в рамках слідства.

Про це повідомила представник нідерландського Радбезу Сара Ферной, передає Укрінформ.

"Результати розслідування представить голова Ради з питань безпеки Нідерландів. Після цього журналісти зможуть відзняти реконструкцію частини повітряного судна", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що в рамках слідства експерти провели тривимірну реконструкцію частини судна. Фахівці зосередилися на кабіні пілота і частині секції бізнес-класу, знайдених на місці катастрофи.

У Радбезі також зазначили, що слідство ставило завданням розслідувати такі питання, як причини катастрофи, політ літака над зоною конфлікту, ступінь моральних і фізичних страждань пасажирів літака, а також чому родичі загиблих у Нідерландах не могли кілька днів отримати підтвердження, чи були їхні близькі на борту.

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів протягом року займалася розслідуванням причин катастрофи "Боїнга" МН-17. Паралельно міжнародна спільна слідча група, яку очолюють Нідерланди, проводить кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців катастрофи. Очікується, що кримінальне слідство триватиме до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram