ГоловнаСвіт

Пан Гі Мун закликав Росію бомбити тільки терористів, які потрапили у списки Радбезу

За словами генсека ООН, використання "неточних" озброєнь для боротьби з тероризмом має бути виключене

Пан Гі Мун закликав Росію бомбити тільки терористів, які потрапили у списки Радбезу
Пан Ги Мун
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим закликав російську владу завдавати авіаударів у Сирії виключно по тих групах, які визнала терористичними Рада Безпеки.

Про це йдеться в прес-релізі ООН.

За словами генсека, удари повинні завдаватися тільки по терористичних групах, а використання "неточних" озброєнь, таких як бочкові бомби, мусить бути виключене. Він підкреслив, що російські військові мусять вжити всіх можливих заходів для уникнення жертв серед мирного населення.

Лавров і Пан Гі Мун погодилися, що всі авіаудари мають завдаватися "у суворій відповідності з міжнародним гуманітарним правом та законодавством у галузі прав людини".

Також сторони обговорили майбутні переговори у форматі "Нормандської четвірки" щодо ситуації на сході України: "Генеральний секретар висловив надію на подальший прогрес у ключових питаннях безпеки, політичних і гуманітарних питаннях відповідно до Мінських домовленостей".

Напередодні російська авіація завдала перших авіаударів у Сирії, проте, за даними Пентагону, їхніми цілями стали в тому числі табори сирійських повстанців, які ведуть боротьбу як проти урядових військ Башара Асада, так і проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram