ГоловнаСвіт

Кадиров хоче відправити до Сирії роту з Чечні

Глава Чечні впевнений, що терористи у Сирії злякаються чеченських солдатів і "швидко заберуться звідти"

Кадиров хоче відправити до Сирії роту з Чечні
Рамзак Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Чечня готова відправити піхоту в Сирію для боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомив в інтерв'ю "Русской службе новостей" глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров.

"Я це не просто кажу. Я, як мусульманин, як чеченець, як патріот Росії, заявляю, що у 1999 році, коли республіка була охоплена цими шайтанами, які сьогодні існують, ми дали клятву на Корані: все своє життя будемо боротися проти них (терористів - ред.), де б вони не були. Я не просто кажу, я прошу, щоб нам дозволили виїхати туди і брати участь у цих спецопераціях", - заявив Кадиров.

Він упевнений, що як тільки терористи в Сирії зрозуміють, що до них направляються солдати з Чечні, вони швидко заберуться звідти.

"Ми знаємо їх, ми їх тут знищували, ми з ними воювали. І вони нас знають", - підкреслив Кадиров. За його словами, терористи ще не знають, що таке реальна війна, оскільки мали справу тільки з бомбардуваннями, а у військових діях у них немає досвіду.

Чеченські військовослужбовці готові до бойових дій, добровольців стає все більше і більше, розповів глава республіки.

"Якщо почують (прохання Кадирова ввести підрозділи піхоти - ред.), буде для нас свято. Але це рішення Верховного головнокомандувача", - резюмував Кадиров.

30 вересня 2015 року Росія почала повітряну операцію проти бойовиків ІД в Сирії. Однак, згідно з останніми даними, жертвами російських обстрілів стали сирійські повстанці і мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram