ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія бомбардує в Сирії повстанців і мирних жителів

Російські ВПС вбивають тренованих ЦРУ повстанців і простих сирійців.

Росія бомбардує в Сирії повстанців і мирних жителів
Фото: EPA/UPG

Російська авіація в Сирії розбомбила табір повстанців, яких тренували фахівці американського ЦРУ.

Про це повідомив командир повстанської групи Liwa Suqour al-Jabal Хассана Хадж Алі, передає Reuters.

За його словами, російські сили випустили близько 20 ракет по базі його групи в провінції Ідліб.

Бійців Хадж Алі тренувало ЦРУ в Катарі і Саудівській Аравії в рамках програми, яка, за словами Вашингтона, спрямована на підтримку груп, які протистоять як терористам "Ісламської держави", так і військам президента Сирії Башара Асада.

Цю інформацію також підтвердив американський сенатор Джон Маккейн. "Я можу з упевненістю стверджувати, що були скоєні обстріли по позиціях навчених і озброєних ЦРУ членів "Вільної сирійської армії", - заявив він.

Водночас сирієць, чиї родичі живуть недалеко від Хомса поблизу епіцентру попередньої російської атаки, розповів, що із семи тільки в одному місці вони бомбили "Вільну сирійську армію", передає ТСН.

"В інших бомбили мирних людей. Школи, лікарні, церкви, мечеті, будинки. Там, де ринки, де збираються люди, - там і бомблять. Росія бомбила мирних людей", - розповів очевидець.

Це підтверджують і свідки безпосередньо в Хомсі. "Під бомби потрапили кілька міст на північ від Хомса. Російські дипломати сказали, що там були сили ІДІЛ. Але їх там ніколи не було. Від нашого міста ісламісти дуже далеко. Ми підтверджуємо, що росіяни атакували цивільне населення. Ми не помітили ніякої різниці між російськими військами і військами Башара Асада. Всі вони вбивають мирних сирійців", - обурилися очевидці.

Нагадаємо, Сирійська туркменська асамблея заявила, що в результаті авіаударів російських ВПС у Сирії загинули десятки мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram