ГоловнаСвіт

Уповноважена з прав людини РФ закликала присвоїти статус ветеранів учасникам операції в Сирії

Путін заявив, що підтримка сирійської армії триватиме, поки вона буде вести наступ

Уповноважена з прав людини РФ закликала присвоїти статус ветеранів учасникам операції в Сирії
Фото: EPA/UPG

Уповноважена з прав людини в Росії Елла Памфілова заявила, що задіяні в операції у Сирії російські військові "повинні отримати статус учасників бойових дій".

Про це вона заявила під час засідання Ради з прав людини при президенті РФ, трансляцію якого показував телеканал "Дождь".

"Сподіваюся на це, зовсім не хотілося б, щоб повторилася неприваблива ситуація, як із тими, хто виконував свій обов'язок у Таджикистані, інших "гарячих точках", - зазначила Памфілова.

Раніше глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що фінансові питання задіяних в операції військовослужбовців вирішено.

Нагадаємо, 30 вересня російські сенатори дозволили Володимиру Путіну використовувати війська за кордоном. Того ж дня ВПС РФ завдали перших авіаударів по території Сирії. Представники сирійської опозиції заявили, що під час бомбардування загинули мирні жителі.

Сам Путін у середу заявив, що підтримка сирійської армії триватиме, поки вона буде вести наступ.

Обновлено 16:36. Президент РФ Володимир Путін пообіцяв розібратися з питанням надання статусу ветеранів бойових дій учасникам військової операції в Сирії, інформує РИА Новости.

"З приводу статусу військовослужбовців, які виконують свою місію у Сирії... Там дійсно ми ухвалили кілька серйозних рішень щодо забезпечення їхніх соціальних гарантій. Чи є там це питання про статус, вирішене чи ні... Я обов'язково подивлюся", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram