ГоловнаСвіт

​Посольство США в РФ відреагувало на рішення Росії про повітряну операцію в Сирії

Американці кажуть, що у Москви і Вашингтона є спільні інтереси в боротьбі з терористами в Сирії

​Посольство США в РФ відреагувало на рішення Росії про повітряну операцію в Сирії
Башар Асад и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Посольство США в Росії відреагувало на схвалення Радою Федерації використання збройних сил РФ у Сирії для боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомляє РИА Новости.

Прес-секретар диппредставництва Вільям Стівенс розповів агентству, що президенти Росії і США Володимир Путін і Барак Обама домовилися про створення каналу обміну інформацією між військовими, щоб уникнути непорозуміння, яке може виникнути у російських підрозділів і коаліції.

В американському посольстві також зазначили, що на зустрічі у Нью-Йорку 29 вересня лідери двох країн погодилися з тим, що Москва і Вашингтон мають спільні інтереси в боротьбі з терористами в Сирії. При цьому Стівенс нагадав про те, що позиція США полягає в тому, що президент Сирії Башар Асад "не є підходящим партнером у боротьбі з терором і ектремізмом у Сирії".

Раніше в середу, 30 вересня, Совфед одностайно проголосував за використання збройних сил Росії за кордоном. Як уточнив глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов, мова йде про Сирію - Асад звернувся до Москви з проханням про надання військової допомоги для протидії "Ісламській державі". Іванов підкреслив, що йдеться тільки про операцію ВПС, використання наземних військ виключено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram