ГоловнаСвіт

Нідерланди: сім'ї загиблих на рейсі MH17 очікують притягнення винних до відповідальності

Сотні сімей з 10 країн очікують результатів розслідування, повідомив король Нідерландів.

Нідерланди: сім'ї загиблих на рейсі MH17 очікують притягнення винних до відповідальності
Фото: EPA/UPG

Нідерланди мають намір сприяти якнайшвидшому притягненню до відповідальності винних у катастрофі літака Malaysia Airlines, який розбився на сході України в липні 2014 року.

Про це під час загальних дебатів у рамках 70-й сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй сказав король Нідерландів Віллем-Олександр.

"Ключова характеристика правового порядку - це відсутність безкарності. Не можна допустити, щоб насильство перемогло. Безкарність ніколи не має ставати нормою... Сотні сімей з 10 країн, включаючи Малайзію, Австралію, Нідерланди, як і раніше сумують щодня за близькими, коханими, яких вони втратили у катастрофі МН17. Вони очікують результатів", - сказав він.

За його словами, голландський уряд має намір продовжувати інтенсивну роботу, поки не буде здійснено правосуддя в частині притягнення до відповідальності винуватців трагедії.

Король також зазначив, що підтримує ініціативу Франції про обмеження застосування права вето постійними членами Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, в липні Росія, скориставшись своїм правом вето, заблокувала ініціативу про скликання трибуналу щодо катастрофи літака Malaysia Airlines, що розбився на сході України в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram