ГоловнаСвіт

На місцевих виборах в Австрії ультраправі отримали друге місце

Спостерігачі вважають, що австрійці скептично налаштовані до владної партії через мігрантську кризу.

На регіональних виборах у федеральній землі Верхня Австрія праві націоналісти з Вільної партії Австрії набрали трохи більше за 31% голосів.

Про це повідомляє euronews.

Тож Вільна партія Австрії фактично вдвічі покращила свій результат порівняно з попередніми виборами, що пройшли 2009 року, коли цю політичну силу підтримали 15% виборців. Лідер ультраправих Хайнц-Християн Штрахе заявив, що цей результат перевершив усі очікування.

Консервативна Австрійська народна партія за підсумками виборів зберегла свою першість із 35,5% голосів. На думку спостерігачів, вибори у федеральній землі Верхня Австрія (4-та за розмірами в Австрії) служать барометром настроїв виборців й оцінкою діяльності федерального уряду на тлі кризи з мігрантами.

Австрія стала головною транзитною державою для біженців і мігрантів, які прямують із Балканів у Північну Європу. Очікують, що цього року Австрія надасть притулок майже 80 тис. мігрантів.

11 жовтня пройдуть місцеві вибори в столиці Австрії Відні, яка також має статус федеральної землі. Лідер ультраправих Хайнц-Християн Штрахе вже заявив про свій намір стати мером австрійської столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram