ГоловнаСвіт

Німеччина зможе прийняти лише обмежену кількість біженців, - президент ФРН

За даними Рейтер, рейтинг Меркель різко впав на тлі мігрантської кризи

Німеччина зможе прийняти лише обмежену кількість біженців, - президент ФРН
Йоахим Гаук
Фото: EPA/UPG

Президент Німеччини Йоахім Гаук попередив, що його країна зможе "поглинути" лише обмежене число біженців.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми хочемо допомогти. У нас велике серце. Позаяк, є межа того, що ми можемо зробити", - сказав Гаук, посада якого в країні має переважно церемонійний характер, але чиї слова вважаються моральним авторитетом.

"Наша здатність прийняти людей обмежена, хоча ми наразі не знаємо, які ці межі", - додав глава держави.

Як зазначає Рейтер, Гаук, виступаючи з промовою ввечері 27 вересня, дотримувався більш обережного тону порівняно з канлцером ФРН Ангелою Меркель, яка раніше заявила, що Німеччина може впоратися з рекордним напливом мігрантів.

За даними поліції, 14 людей постраждали в неділю в бійці між двома ворожими групами в центрі для біженців у місті Кальдо на заході Німеччини. Біженці з центру наразі живуть у наметах, встановлених на покинутому аеродромі. Спілка, яка представляє німецьких поліцейських, запропонувала розділяти біженців за їхніми релігійними переконаннями, щоб знизити ризик конфлікту.

Згідно з останніми опитуваннями, рейтинг Меркель різко знизився на тлі мігрантської кризи, зазначає Рейтер.

Центральний уряд Німеччини минулого тижня ухвалив рішення виділити 16 земель у складі країни близько €4 млрд ($4,5 млрд) наступного року, щоб допомогти покрити витрати на утримання біженців.

Через нестабільну ситуацію у країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває все більше мігрантів. За планом Єврокомісії біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно до їхнього населення, економіки, рівня життя та інших факторів.

Згідно з прогнозами, Німеччина прийме до кінця року 800 тис. мігрантів, проте деякі фахівці говорять про те, що їхня кількість перевищить мільйон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram