ГоловнаСвіт

Президент Ірану: світова спільнота вирішила залишити Башара Асада при владі

На думку Хасана Рухані, сирійський уряд потребує реформування.

Президент Ірану: світова спільнота вирішила залишити Башара Асада при владі
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Світова політична спільнота дійшла згоди про те, що президент Сирії Башар Асад повинен залишитися на своїй посаді.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані в інтерв'ю телеканалу CNN.

При цьому іранський лідер наголосив, що якщо скинути Асада, Сирія стане "раєм для терористів".

"Я думаю, сьогодні всі згодні з тим, що Асад повинен залишитися при владі. Так ми зможемо створити протидію терористам. Іншого способу, окрім зміцнення діючої влади, ми не маємо", - заявив Рухані, повідомляє агентство AFP. Він наголосив, що боротьба з терористичними угрупованнями, зокрема "Ісламською державою" (ІД), є пріоритетною метою.

"Це не означає, що сирійський уряд не потребує реформування", - заявив Рухані, повідомляє агентство Рейтер. Він зазначив, що до цього питання можна буде повернутися, коли боротьба з екстремістами дасть відчутні успіхи. "Тоді можна буде взятися за виконання інших планів і прислухатися до голосу опозиції", - заявив президент Ірану.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли, що в Багдаді створено спільний центр боротьби з ІД. Творцями виступили Росія, Сирія, Іран і Ірак. Управлятимуть центром офіцери збройних сил кожної сторони на ротаційних засадах із тримісячним періодом ротації. Відповідно до досягнутої домовленості, протягом найближчих трьох місяців центром керуватимуть іракські військові. Голова МЗС РФ Сергій Лавров пояснив створення інформцентру тим, що РФ буде координувати дії з партнерами в боротьбі з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram