ГоловнаСвіт

Столтенберг: координація дій РФ і США в Сирії потрібна для запобігання "інцидентам"

Генсек НАТО закликав РФ зіграти "конструктивну роль" у коаліції боротьби з "Ісламською державою"

Столтенберг: координація дій РФ і США в Сирії потрібна для запобігання "інцидентам"
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Координація дій США і Росії в Сирії необхідна для запобігання можливим "інцидентам або випадковостям" між військовими двох країн під час боротьби з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, інформує агентство Рейтер.

За словами Столтенберга, поки що "занадто рано визначати" наміри Росії в Сирії, але не можна не помічати посилену військову присутність у регіоні.

"Зрозуміло, не можна допустити можливості виникнення інцидентів або випадковостей" між російськими військами в Сирії і силами міжнародної коаліції.

Столтенберг також закликав Росію зіграти "конструктивну роль" у коаліції боротьби з "Ісламською державою", підкресливши, що підтримка режиму президента Сирії Башара Асада "не є конструктивним внеском у пошук вирішення" проблеми.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Москва активно підтримує владу країни на чолі з президентом Асадом, яка бореться із силами збройної опозиції та бойовиками "Ісламської держави". Міжнародна коаліція держав на чолі зі США завдає ударів по позиціях ІД, однак відмовляється співпрацювати у цій справі із сирійською владою, оскільки звинувачує її в доведенні ситуації до рівня громадянської війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram