ГоловнаСвіт

Усі обвинувачені у справі про вбивство Нємцова відмовилися від зізнань

У Слідкому РФ не залишилося обвинувачених

Усі обвинувачені у справі про вбивство Нємцова відмовилися від зізнань
Фото: ph.livejournal.com

У Слідчого комітету Росії не залишилося обвинувачених, які визнавали б свою провину в убивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє російське видання "Росбалт" з посиланням на своє джерело в силових органах.

Так, за даними видання, заарештований за звинуваченням у співучасті в убивстві Шадід Губашев минулого четверга під протокол заявив, що відмовляється від своїх зізнань. За його словами, їх отримано "шляхом обману та тиску".

До цього саме на Губашева робили "велику ставку" співробітники Слідкому РФ, оскільки він залишався фактично єдиним фігурантом, свідчення котрого мало слідство.

За версією Губашева, якісь оперативні співробітники організували йому в СІЗО зустріч із братом Анзором. Той почав переконувати родича, що "треба дати певні свідчення" і разом з оперативниками розповів, які саме. Завдяки їм, запевнив Анзор, сидіти далі буде він, а Шадід разом із ще двома обвинуваченими - Хамзатом Бахаєвим і Тамерланом Ескерхановим - вийде на волю.

У результаті Губашев розповів, що після вбивства Нємцова він був при розмові Анзора і Заура Дадаєвих, коли вони обговорювали, як скоїли цей злочин.

Раніше від своїх свідчень відмовилися Заур Дадаєв і Анзор Губашев, а оборудка зі слідством Хамзата Бахаєва, в рамках якої він міг теж розповісти про обставини вбивства, зірвалася. Тож у "справі Нємцова" більше немає зізнань, яких не "відкликали б" обвинувачені.

Нагадаємо, Нємцова вбили увечері 27 лютого в центрі Москви. 2 березня Президент Петро Порошенко нагородив Нємцова орденом Свободи (посмертно).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram