ГоловнаСвіт

У ДТП в Туреччині загинули 13 людей

Вихідні після релігійного свята Курбан-байрам вважаються найнебезпечнішим часом на турецьких дорогах.

У ДТП в Туреччині загинули 13 людей
Архив
Фото: EPA/UPG

В аварії на півдні Туреччини загинули 13 людей.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Інцидент стався в окрузі Бор провінції Нігде. На трасі зіткнулися легкова машина та мікроавтобус. 11 людей загинули на місці, ще двоє пізніше померли в лікарні. Про причини ДТП не повідомляється.

У ці дні турецькі мусульмани, як і прихильники ісламу в інших країнах світу, відзначають Курбан-байрам. Вихідні після свята вважаються найнебезпечнішим часом на турецьких дорогах: як правило, мільйони громадян Туреччини виїжджають на відпочинок. Поліція зазначає, що, як правило, навантажені машини в цей час пересуваються на високій швидкості, а пасажири нехтують ременями безпеки. Щорічно на дорогах країни в ДТП гинуть близько 10 тис. чоловік.

Нагадаємо, 24 вересня при масовій тисняві в Мецці загинули 717 паломників. Іран звинуватив Саудівську Аравію в "некомпетентності" через тисняву в Мецці.

Курбан-байрам - ісламське свято закінчення хаджу. Хадж, або паломництво в Мекку - один з п'яти стовпів ісламу. Хадж триває п'ять днів: за цей час потрібно встигнути сім разів обійти навколо Кааби, відстояти належний час у долині Арафат і сім разів пробігти від пагорба Сафа до пагорба Марва і назад, кинути сім каменів у стовп, який символізує Шайтана. Вся послідовність хаджу строго розписана, і якщо не виконати основні ритуали, паломництво буде вважатися недійсним. Той, хто здійснив паломництво, отримує почесний титул "хаджі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram