ГоловнаСвіт

Путін проведе в Парижі окремі зустрічі з Олландом і Меркель

Окремих переговорів з Порошенком президент РФ не планує.

Путін проведе в Парижі окремі зустрічі з Олландом і Меркель
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін під час переговорів у Парижі 2 жовтня проведе дві двосторонні зустрічі - з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це заявив помічник глави російської держави Юрій Ушаков, передає "РИА Новости".

"Крім переговорів у "нормандському" форматі (у складі лідерів Росії, Німеччини, Франції та України - ред.), які складатимуться із самих переговорів і робочого ланчу лідерів, заплановано й дві двосторонні зустрічі з Меркель і Олландом", - зазначив він. При цьому аналогічної зустрічі з Президентом України Петром Порошенком не заплановано.

За словами Ушакова, в Парижі буде обговорюватися виключно українська проблематика, насамперед "у контексті повного і всеосяжного" виконання мінських домовленостей від 12 лютого.

Нагадаємо, 12 вересня в Берліні відбулася зустріч у "нормандському" форматі, яка не зняла розбіжності з ключових питань.

Формат "нормандської четвірки" з'явився після зустрічі лідерів Німеччини, Росії, України та Франції в червні 2014 року. У лютому 2015 року на зустрічі сторін у Мінську досягнуто угод, що передбачають, зокрема, припинення вогню, відведення озброєнь від лінії фронту і обмін полоненими. Незважаючи на це, проросійські бойовики продовжують порушувати умови перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram