ГоловнаСвіт

Країни ЄАЕС задумалися про прив'язку акцизів на алкоголь до євро

На думку чиновників Євразійського союзу, євро - "єдина тверда валюта".

Країни ЄАЕС задумалися про прив'язку акцизів на алкоголь до євро
ЕАЭС

Країни Євразійського економічного союзу, куди входять Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизстан, можуть прив'язати акцизи на алкоголь і тютюн до курсу євро.

Про це пишуть "Ведомости"

Міністр економіки та фінансової політики ЄАЕС Тимур Сулейменов розповів газеті, що чиновники союзу будуть готові внести проекти угод наступного тижня. Номінування акцизів у євро він пояснив тим, що це "єдина тверда валюта".

Газета нагадує, що рішення про гармонізацію акцизів ухвалили ще у травні 2015 року. Тоді було вирішено, що це відбуватиметься у зв'язці зі створенням єдиного алкогольного ринку ЄАЕС.

За словами Сулейменова, на алкогольному ринку союзу досі зберігалися взаємні "протекціоністські та дискримінаційні заходи щодо виробників". Він також наголосив, що в Росії є забезпечувальний платіж при імпорті алкоголю, а в Білорусі - спецімпортери, без яких неможливо імпортувати алкоголь у країну.

"Логічно, що в рамках відкриття митних кордонів відбулося б зрівняння акцизів", - прокоментував інформацію представник секретаріату першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова (він входить до ради ЄЕК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram