ГоловнаСвіт

США допустили співпрацю з Росією у справі Сирії

Пентагон заперечує можливість "операції" з Кремлем на шкоду інтересам України.

США допустили співпрацю з Росією у справі Сирії
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

США не відкидають співпраці з Російською Федерацією в урегулюванні сирійського конфлікту.

"Ми будемо продовжувати працювати з Росією в тих галузях, де наші інтереси збігаються. Така можливість є, але поки що незрозуміло, чи є збіг цих інтересів у Сирії", - цитує в п'ятницю, 25 вересня, міністра оборони США Ештона Картера агентство Reuters.

За словами Картера, якщо Росія прагне політичного рішення і не вступатиме "без розбору" в боротьбу з противниками Башара Асада, "ми могли б знайти ділянки для спільної роботи". Якщо ж мова йде про те, щоб "докинути хмизу до багаття громадянської війни в Сирії", то це буде "непродуктивно", сказав голова Пентагону.

Виступаючи у Вашингтоні на спільній прес-конференції з міністром оборони України Степаном Полтораком, Ештон Картер також заявив, що російські дії в Сирії не відвернуть США від ситуації в Україні. Раніше, 18 вересня, Ештон Картер уперше після більш ніж річної перерви провів телефонну бесіду з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу.

Наступного тижня, 28 вересня, має відбутися зустріч Володимира Путіна і Барака Обами. У Білому домі вважають, що під час бесіди слід сфокусуватися на проблемі України, а не тільки на сирійському конфлікті. Переговори президентів США і Росії повинні пройти після промови Путіна на Генеральній Асамблеї ООН, де, як передбачають, він представить свою ініціативу з приводу сирійського врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram