ГоловнаСвіт

Словаччина захиститься від мігрантів з Угорщини оцинкованими блоками

Голова словацького МВС заявив, що в його країну не проникне жоден біженець.

Словаччина захиститься від мігрантів з Угорщини оцинкованими блоками
Роберт Фицо

Словаччина має намір розмістити на південному кордоні з Угорщиною мобільні загородження Hesco для захисту від мігрантів. Їх застосовували під час військових дії в Іраку й Афганістані.

Про це повідомляє братиславський сайт Pluska із посиланням на голову МВС республіки Роберта Калиняка.

"Сюди не пройде жоден біженець, я вам гарантую", - заявив він.

Мобільні загородження британської компанії Hesco складаються зі збірних квадратних оцинкованих блоків, пов'язаних між собою і заповнених землею і щебенем. Зокрема, армія США використовує їх під час створення захисту для своїх тимчасових баз.

Протяжність словацько-угорського кордону становить 676 кілометрів. Будапешт натомість продовжує будівництво паркану для захисту від мігрантів на своєму 151-кілометровому південному кордоні із Сербією.

У вівторок, 22 вересня, представники Словаччини, Чехії, Угорщини та Румунії опинилися в Брюсселі в меншості під час ухвалення головами МВС ЄС рішення про запровадження обов'язкових квот на прийом біженців. У зв'язку з цим словацький прем'єр Роберт Фіцо заявив, що його уряд не буде дотримуватися нової системи квот і оскаржить рішення в суді.

Через нестабільну ситуацію в країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває все більше мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно до їхнього населення, економіки, рівня життя й інших факторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram