ГоловнаСвіт

Росія пригрозила відповіддю на розміщення ядерної зброї США в Німеччині

У Німеччині відмовилися коментувати інформацію про розміщення в країні американських ядерних бомб

Росія пригрозила відповіддю на розміщення ядерної зброї США в Німеччині
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Розміщення ядерної зброї США на території Німеччини вимагатиме від Росії вжиття контрзаходів.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує ТАСС.

"На жаль, у разі реалізації цього кроку - а можна сказати, що вони впевнено йдуть до реалізації цього кроку, - це може призвести до порушення стратегічних балансів в Європі і тому, безумовно, це вимагає від Росії вжиття відповідних контркроків, контрзаходів для відновлення паритету", - сказав Пєсков.

Прес-секретар Путіна не уточнив, які заходи Росія вживе у відповідь. Він пояснив, що це будуть кроки, необхідні "для забезпечення національної безпеки Росії і відновлення стратегічного паритету".

Напередодні німецький телеканал ZDF повідомив, що США планують розмістити 20 атомних бомб B61-12 на авіабазі у німецькому місті Бюхель. Про ці плани ZDF стало відомо з документів щодо американського бюджету, які опинилися у розпорядженні авторів розслідування.

За даними ZDF, з третього кварталу 2015 року американська влада виділяє кошти на адаптацію бомб під німецькі винищувачі-бомбардувальники Tornado. Ці бомби точніші і потужніші ніж ті, що у 1945 році скинули на Хіросіму.

У міністерстві оборони Німеччини повідомлення про розміщення американської ядерної зброї на авіабазі в Бюхелі коментувати відмовилися. "Ми інформацію такого характеру не підтверджуємо, не спростовуємо, не даємо жодних довідок і взагалі не коментуємо", - заявив ТАСС представник відомства Геро фон Фрічен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram