ГоловнаСвіт

Командувач армією Ірану: ми готові знищити Ізраїль менш ніж за 25 років

На думку іранського генерала, падіння Тель-Авіва позитивно позначиться на США.

Командувач армією Ірану: ми готові знищити Ізраїль менш ніж за 25 років
Фото: rian.ru

Командувач іранською армією Атаолла Салехі (Ataollah Salehi) заявив, що його підлеглі готові знищити Ізраїль менше ніж за чверть століття.

Про це повідомляє іранське новинне агентство Tasnim.

"Ми абсолютно точно знищимо Ізраїль. Ми нетерпляче чекаємо на їхній напад, щоб розбити їх швидше ніж за 25 років", - сказав в інтерв'ю генерал-майор Салехі. Він також зазначив, що падіння Тель-Авіва позитивно позначиться на США, позбавивши цю країну ізраїльського впливу.

Як повідомляє CNN, 9 вересня 2015 року духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї передбачив єврейській державі загибель протягом наступної чверті століття. "Якщо дасть Аллах, то через чверть століття на Землі не буде такого явища, як сіоністський режим", - сказав він.

Дипломатичні відносини між Тегераном і Тель-Авівом розірвано після Ісламської революції 1979 року в Ірані. У Тегерані не визнають існування ізраїльської держави і регулярно виступають із різкими висловлюваннями на її адресу.

США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран 14 липня 2015 року досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана, до якої йшли понад 10 років. Очікують, що домовленість в атомній сфері і зняття санкцій може поліпшити відносини між Іраном і Заходом. Того самого дня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав угоду з Тегераном історичною помилкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram