ГоловнаСвіт

У США вимагають від усесвітньо відомого нейрохірурга вийти з президентської гонки

Рада американо-ісламських відносин розкритикувала погляди Карсона на іслам.

Кілька американських політиків і громадських діячів вимагають, щоб республіканець Бен Карсон вийшов з президентської гонки.

Як повідомляє euronews, їх обурили висловлювання колишнього нейрохірурга Карсона про те, що Сполученими Штатами не повинен управляти мусульманин.

В інтерв'ю телеканалу NBC Бен Карсон заявив, що релігія, яку сповідує потенціальний президент США, повинна "відповідати американським цінностями і не суперечити Конституції". На запитання про те, чи відповідає Конституції іслам, відповів: "Ні, я не сказав би. Я не прихильник того, щоб покладати відповідальність за наш народ на мусульманина. Я нізащо не схвалив би цього".

І хоча серед учасників передвиборної гонки, які поборються за посаду президента США 2016 року, немає мусульман, Рада американо-ісламських відносин (мусульманська правозахисна організація громадянських свобод) відреагувала негайно. Її виконавчий директор Ніхам Авад заявив: "Погляди Карсона суперечать Конституції США. Ми закликаємо політиків, громадськість, громадських діячів та інших кандидатів у президенти засудити його позицію. Також ми закликаємо Бена Карсона вийти з президентської гонки, тому що він не гідний бути нашим лідером" .

Слова Карсона прозвучали на тлі іншої полеміки, що спалахнула після того, як ще один кандидат-республіканець Дональд Трамп не зупинив публічних антимусульманських висловлювань свого прихильника.

Кандидат-демократ Гілларі Клінтон у зв'язку із цим наголосила, що Конституція забороняє перевіряти віросповідання держслужбовців і виборних осіб, а інші республіканці поспішили дистанціюватися від Бена Карсона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram