ГоловнаСвіт

Роскомнагляд заблокував кілька ЛГБТ-груп "ВКонтакте"

Російський суд визнав анонімні спільноти пропагандою нетрадиційних сексуальних відносин

Роскомнагляд заблокував кілька ЛГБТ-груп "ВКонтакте"
Фото: kontaktis.ru

Роскомнагляд вніс до єдиного реєстру забороненої інформації кілька спільнот у соціальній мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Підставою для блокування послужило рішення Центрального районного суду Барнаула, який "визнав інформацію на сторінках зазначених спільнот пропагандою нетрадиційних сексуальних відносин серед підлітків", йдеться в повідомленні. Також наголошено, що "назви груп і наявний контент у них цілком очевидно орієнтований на цільову групу "діти/підлітки". Зокрема може йтися про спільноту "Діти-404. ЛГБТ-підлітки", в якій підлітки-гомосексуалісти діляться своїми історіями, залишаючись анонімними.

Водночас у повідомленні Роскомнагляду не йдеться про блокування сайту http://www.deti-404.com/.

Творець спільноти Олена Клімова відреагувала на можливе блокування на своїй сторінці у Фейсбуці. "Забавно. Щодо групи 404, в ній завжди було заборонено оголошення про знайомства з якоюсь метою, коментарі на кшталт "пиши мені, хочу познайомитися"; у групі взагалі немає "відвертих зображень нетрадиційних сексуальних відносин між підлітками і дорослими", - пише Клімова. При цьому вона зазначила, що офіційних повідомлень від Роскомнагляду їй не надходило.

Раніше Клімову вже штрафували за пропаганду гомосексуалізму, а режисерів документального фільму про проект викликали в прокуратуру.

Нагадаємо, в червні сенатор від Брянської області РФ попросив Роскомнагляд заборонити "пропаганду одностатевих шлюбів" у вигляді картинок-стікерів у Фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram