ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило розповів про користь антиросійських санкцій

Щоб подолати кризу, росіянам потрібно "трішки попрацювати", вважає патріарх

Патріарх Кирило розповів про користь антиросійських санкцій
Фото: EPA/UPG

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що західні санкції проти Росії йдуть на користь країні.

Про це він заявив під час свого візиту в Барнаул, повідомляє РБК.

"Якби санкцій не було, то потрібно було б обов'язково їх вигадати, тому що, на жаль, без шокової терапії ми іноді не вміємо працювати так, як нам необхідно", - заявив патріарх.

На думку Кирила, Росія - самодостатня держава з погляду продовольства, і "найближчим часом буде такою і в інших сферах економіки".

"Я взагалі не розумію, в чому суть проблеми. Коли стикаєшся з багатствами нашої країни, з колосальними можливостями, то диву даєшся, чому ще існує тема імпортозаміщення. Ми можемо практично все, крім вирощування тропічних фруктів", - вважає патріарх.

На його думку, росіянам для подолання економічної кризи потрібно "трішки попрацювати, відвикнути від дешевих грошей, від заробляння на різницях кредитних ставок".

Раніше про користь західних санкцій заявив президент РФ Володимир Путін. На його думку, обмежувальні заходи "підштовхують російський бізнес до встановлення ділових зв'язків із Китаєм".

Нагадаємо, 14 вересня Рада Євросоюзу продовжила санкції проти 149 фізосіб і 37 юросіб РФ до березня 2016 року. Ці обмежувальні заходи запровадили в березні 2014 року у зв'язку з агресією Росії проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram