ГоловнаСвіт

Іран почав переговори з нафтовими компаніями Total, Eni і Saipem

Тегеран планує обговорити з ОАЕ видобуток газу

Іран почав переговори з нафтовими компаніями Total, Eni і Saipem

Іран почав попередні переговори з європейськими нафтовими компаніями Total, Eni і Saipem про їх участь у розробках родовищ у Перській затоці.

Про це повідомляє агентство "Прайм" з посиланням на заяву виконавчого директора Іранської морської нафтової компанії Саїда Хафеза (Saeed Hafezi).

"За словами Хафеза, Тегеран представить шість родовищ, у розробці яких зможуть взяти участь іноземні інвестори, на церемонії представлення нової моделі нафтових контрактів", - йдеться в повідомленні.

Хафез зазначив, що Іран планує обговорити з ОАЕ видобуток газу на родовищі Салман і вже веде переговори з норвезько-австрійською компанією про освоєння нафтового родовища Есфандіяр. Він також додав, що ІРІ не проводила переговорів з американськими компаніями.

Нагадаємо, 14 липня Іран і група з шести провідних країн світу підписали ядерну угоду. Серед найважливіших досягнень угоди можна назвати зменшення кількості центрифуг для збагачення урану протягом наступних 10 років з 19 до 6 тис.

Окрім того, повинні використовуватися тільки старі, менш потужні центрифуги. Верхня межа збагачення урану має становити 3,67%. Для створення ядерної бомби необхідно збагачення до 90%. У той же час запас вже наявного збагаченого урану протягом 15 років має скоротитися з майже 12 тонн до 300 кілограмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram