ГоловнаСвіт

Болгарія закрила кордон для біженців

Болгарська влада заявила, що пропустить лише тих, хто захоче перетнути кордон у порядку, встановленому законом

Болгарія закрила кордон для біженців
Беженцы (Архив)
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що країна закрила кордон для нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє портал OFFNews.bg.

"Того, хто захоче перетнути кордон у порядку, встановленому законом, буде пропущено, решту - ні", - сказав Борисов. Він зазначив, що становище біженців є трагедією і що ніхто не може спокійно дивитися на міграційну кризу, яка охопила Європу. Однак, за його словами, закони країни повинні дотримуватися.

За словами прем'єра, влада Болгарії діє у контакті з турецькими поліцейськими, які не підпускають біженців до кордону ближче, ніж на 40 кілометрів. Пропускають тільки автомобілі та вантажівки.

18 вересня угорський прем'єр Віктор Орбан оголосив про те, що армія в найближчі дні зведе паркан на кордоні з Хорватією, щоб перешкодити проникненню мігрантів звідти на свою територію.

У свою чергу Хорватія 17 вересня силами поліції перекрила рух на всіх дорогах, що ведуть до прикордонних переходів з Сербією. "У Хорватії немає можливості приймати нових мігрантів", - заявив міністр внутрішніх справ Хорватії Ранко Остоїч. Він пообіцяв зовсім закрити кордон із Сербією, якщо приплив мігрантів звідти сягне 8 тис. осіб у день.

Через нестабільну ситуацію в країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває дедалі більше число мігрантів. За планом Єврокомісії біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно їх населенню, економіці, рівню життя та іншим факторам. Проти введення таких квот різко виступають Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща та Чехія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram