ГоловнаСвіт

Екс-мера Тбілісі Гігі Угулаву засудили до 4,5 року

На оголошенні вироку не були присутні ні Угулава, ні його адвокати

Екс-мера Тбілісі Гігі Угулаву засудили до 4,5 року

У Грузії в п'ятницю знову взяли під варту соратника колишнього президента Михайла Саакашвілі і колишнього мера Тбілісі Гігі Угулаву. Про це повідомляє "Грузія online".

Цього разу суд засудив його до чотирьох з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у розтраті державних коштів на суму, що становить близько двох мільйонів доларів. Суддя засудив колишнього мера до дев'яти років, але відразу скоротив термін удвічі за оголошеною раніше амністією.

Угулава і його прихильники називають вирок незаконним, а всі звинувачення проти нього політично мотивованими.

Тільки в четвер, 17 вересня, його випустили з-під досудового арешту за рішенням Конституційного суду Грузії. Суд визнав неконституційним, що він перебував під досудовим арештом майже 15 місяців, хоча Конституція Грузії визначає максимальний дев'ятимісячний термін.

На оголошенні вироку не були присутні Гігі Угулава, його адвокати і соратники. Процес над Угулавою розпочався о 12:00 і тривав увесь день. Суддя не задовольнив клопотання адвокатів Угулави про перенесення судового засідання на 1 тиждень. Крім того, Гігі Угулава не скористався своїм правом виступити на процесі із заключним словом.

Зазначимо також, що суд виніс виправдувальний вирок стосовно екс-міністра оборони Давида Кезерашвілі, який проходив у справі разом з Угулавою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram