ГоловнаСвіт

У Казахстані четверо військових потонули в БТР на навчаннях

Подробиці і причини трагедії з'ясовують.

У Казахстані четверо військових потонули в БТР на навчаннях
БТР-80
Фото: Wikipedia

При проведенні другого етапу навчань "Центр-2015" в Актау (адмінцентр Мангістауської області Казахстану) в Каспійському морі через сильну хвилю затонули чотири одиниці БТР-80.

За попередніми даними, четверо військовослужбовців строкової служби потонули, йдеться в офіційному коментарі Міноборони Казахстану, передає "Интерфакс".

"Сьогодні, 18 вересня, в Актау при проведенні другого етапу навчання "Центр-2015" "Ведення операції угрупованнями військ на Центрально-азіатському стратегічному напрямку" (вiдстань п'ять кілометрів від полігону "Оймаша") при проведенні епізоду "висадка морського десанту та блокування плацдарму" в море вийшли шість одиниць БТР-80 і 52 військовослужбовці. Подолавши близько 150 метрів морем через сильний порив вітру і високу хвилю потонуло чотири одиниці БТР-80", - повідомляється в коментарі.

За даними Міноборони, дві одиниці техніки вийшли власним ходом на берег.

Міністр оборони Казахстану Імангалі Тасмагамбетов доручив Головній інспекції оборонного відомства терміново сформувати спеціальну групу і вилетіти на місце події для повного з'ясування подробиць і причин інциденту. "Поточна ситуація перебуває на особистому контролі міністра оборони", - підкреслюється в коментарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram