ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний збільшив оцінку вартості будинку Пєскова до $15,6 млн

Прес-секретар Путіна далі демонструє свою вищість над простими росіянами

Засновник Фонду боротьби з корупцією, російський опозиціонер Олексій Навальний стверджує, що знайдений ним будинок прес-секретаря президента Дмитра Пєскова і його дружини Тетяни Навки коштує удвічі дорожче, ніж він говорив раніше.

Згідно з повідомленням у блозі Навального, у 2015 році Пєсков і Навка купили будинок вартістю понад мільярд рублів.

Вартість цього будинку ($15,6 млн) опозиціонер уточнив за даними ВТБ-24 за грудень 2012 року. За даними Навального, будинок придбали в січні 2015 року. З урахуванням прибудови, яку видно на опублікованих у блозі супутникових світлинах, стану ринку і курсу долара Навальний зробив висновок, що будинок купили як мінімум за мільярд рублів.

"Вибачте мене, Тетяно і Дмитре, за те, що погано думав про вас", - зазначив опозиціонер.

Напередодні, 17 вересня, Навальний повідомив у своєму блозі, що він знайшов маєток Пєскова і Навки за геотегами в інстаграмі дочки прес-секретаря президента Єлизавети. Тоді він оцінив вартість цього будинку у 470 млн рублів ($7 млн).

Згідно з документами, опублікованими Навальним, будинок належить дружині Пєскова. Особняк площею 779,2 квадратних метра знаходиться в селищі "Третья Охота". Навка в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" заявила, що не хоче коментувати "цього маніяка".

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков і відома спортсменка Тетяна Навка одружилися в Сочі на початку серпня 2015 року. Тоді Навальний вказав на годинник Пєскова, який коштував 37 млн рублів. Пєсков заявив, що цей годинник дружина подарувала йому на весілля.

Пізніше, коли Пєсков і Навка вирушили в медовий місяць, Навальний повідомив, що вони відпочивають на яхті, оренда якої коштує 26 млн рублів на тиждень. У відповідь на це Пєсков заявив, що відпочивав у сицилійському готелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram