ГоловнаСвіт

У Туреччині пройшла багатотисячна акція на підтримку курдів і проти РПК

Керівництво "Робітничої партії Курдистану" виключило одностороннє припинення бойових дій

Багатотисячна демонстрація із засудженням терактів, влаштованих бойовиками забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК) пройшла у четвер, 17 вересня, у турецькій столиці Анкарі.

Про це повідомляє euronews.

"Турки народжені воїнами!" - викрикував натовп, вимагаючи від влади рішучих дій щодо бойовиків РПК. Організатори ходи, серед яких і владна у країні Партія справедливості і розвитку, назвали захід "маршем миру". Деякі учасники дійсно несли транспаранти, які оголошували турків і курдів "братніми народами".

У четвер командування РПК заявило, що виключає одностороннє припинення бойових дії, а владу Туреччини звинувачує у навмисному розв'язанні війни в гонитві за голосами виборців.

З липня на південному сході Туреччини, заселеному переважно курдами, прокотилася ціла хвиля терактів. У їхній організації Анкара звинуватила РПК і почала операцію зі знищення їхніх загонів.

Водночас головним чином саме курдське ополчення воює проти ісламістів, які захопили значну частину території Сирії. Лідери курдів звинувачують владу Туреччини у таємній підтримці терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram