ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На боці "Ісламської держави" воюють 2400 росіян, - ФСБ

За даними ФСБ, ще близько 2600 бойовиків ІД є вихідцями з країн Центральної Азії

На боці "Ісламської держави" воюють 2400 росіян, - ФСБ
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Понад 5 тис. громадян Росії та країн Центральної Азії воюють на боці терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на ФСБ.

За словами першого заступника директора ФСБ, генерала армії Сергія Смирнова, майже половина з них - 2400 осіб - громадяни РФ.

"За нашими даними, близько 2400 громадян РФ вже беруть участь у діяльності цієї організації, і це досить велика кількість", - підкреслив він. Напередодні глава МВС РФ Володимир Колокольцев повідомив, що на боці "Ісламської держави" воюють 1,8 тис. громадян Росії. За підрахунками МВС, у лавах ІД воюють 1,8 тис. росіян. Порушено 477 кримінальних проваджень", - сказав він.

За словами Смирнова, вербування громадян різних країн, які у тому числі входять до ШОС, становить одну з найбільших небезпек з боку "Ісламської держави".

"Найнебезпечніше у вербуванні осіб з цих держав - це виїзд на територію бойових дій цього угруповання, участь у них, навчання, підготовка і подальше повернення на територію наших держав", - підкреслив Смирнов.

Він вказав, що "робиться це конспіративно, застосовуються методи роботи бойових організацій". "І той досвід, який вони накопичили, переносять на наші території. Небезпека полягає в цьому, і вона дуже суттєва", - заявив Смирнов.

Нагадаємо, напередодні

у Росії назвали кількість загинули за "Ісламську державу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram