ГоловнаСвіт

Угорщина побудує паркан на кордоні з Хорватією

У хорватській армії оголошено бойову готовність через мігрантську кризу.

Угорщина побудує паркан на кордоні з Хорватією
Архив
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про початок будівництва паркану на кордоні з Хорватією.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Орбана, довжина паркану становитиме 41 кілометр, його зводить армія. Паркан призначений для того, щоб припинити проникнення в Угорщину нелегальних мігрантів із хорватської території. Прем'єр наголосив, що це необхідний захід: Будапешт не сподівається на допомогу Сербії, Хорватії чи країн Західної Європи в кризі з мігрантами. Угорські військові планують закінчити будівництво тимчасового загородження вже до вечора п'ятниці, а в наступні дні укріпити його.

Нагадаємо, Німеччина раніше заявила, що ЄС скоротить фінансову допомогу країнам, які не поділяють європейських цінностей.

У середу, 16 вересня, мігранти на південному кордоні Угорщини спробували прорватися через огорожу, силовики застосували сльозогінний газ і водомети. У бійці постраждали 20 поліцейських і дві дитини, яких батьки-біженці перекинули через паркан. Після цього Будапешт оголосив про закриття одного з найжвавіших пунктів пропуску і скерував до кордону додаткові сили.

Увечері 17 вересня хорватська поліція перекрила рух на всіх дорогах, що ведуть до семи прикордонних переходів із Сербією після того, як голова МВС Хорватії Ранко Остоїч пообіцяв повністю закрити кордон, якщо потік мігрантів сягне 8 тис. осіб за день. Це пов'язано з тим, що після закриття Угорщиною кордону міграційний потік, що йде через цю країну до Євросоюзу, пішов на Хорватію, Словенію і Румунію. Хорватська армія в бойовій готовності.

На 23 вересня призначено екстрений саміт Європейського Союзу. На ньому заплановано розглянути питання подолання імміграційної кризи. Через нестабільну ситуацію в країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває все більше число мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно їхньому населенню, економіці, рівню життя й іншим факторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram