ГоловнаСвіт

Трамп відмовиться від президентської зарплати у разі обрання

За словами мільярдера, відмова від $400 тис. на рік не є для нього "великою проблемою"

Трамп відмовиться від президентської зарплати у разі обрання
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Мільярдер Дональд Трамп готовий відмовитися від президентської зарплати у разі перемоги на виборах у 2016 році.

Про це він заявив на зустрічі з прихильниками у місті Рочестер, штат Нью-Гемпшир, інформує агентство Рейтер.

"Перше, що я збираюся зробити, це сказати вам, що якщо мене оберуть президентом, я не отримуватиму жодної платні", - сказав Трамп, додавши, що відмова від $400 тис. на рік не є для нього "великою проблемою".

Трамп, магнат у сфері нерухомості та девелопменту, за оцінкою журналу Forbes, перебуває на 405-му рядку у списку мільярдерів світу зі статком $4,1 млрд. Незабаром після заяви про намір брати участь у президентській гонці він уточнив, що його капітал перевищує $10 млрд.

Від отримання адміністративної заробітної плати раніше відмовлялися два президенти. Герберт Гувер, який до перемоги на виборах отримав мільйони доларів у гірничодобувному бізнесі, і Джон Кеннеді, виходець із багатої родини, яка жертвувала свої президентські зарплати на благодійність.

До президентської гонки в США долучилися понад два десятки політиків. Згідно з опитуваннями громадської думки, серед демократів перемагає Хілларі Клінтон, серед республіканців - Трамп.

Передвиборчий з'їзд Демократичної партії, як очікується, відбудеться у Філадельфії, штат Пенсільванія, 25-28 липня 2016 року. Республіканський з'їзд заплановано на 18-21 липня у Клівленді, штат Огайо. За його підсумками мають визначити офіційних кандидатів від партій. Вибори президента відбудуться 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram