ГоловнаСвіт

У Бразилії опозиція зажадала імпічменту президента

Бразильського президента звинувачують у використанні держкоштів для фінансування своєї виборчої кампанії

У Бразилії опозиція зажадала імпічменту президента
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Голова Палати депутатів Бразилії (нижньої палати Конгресу країни) Едуардо Кунья отримав від представника опозиції, колишнього міністра юстиції Мігеля Реале вимогу про відставку президента країни Ділми Руссефф.

Про це пише La Jornada.

Руссефф звинувачують у причетності до порушень норм податкового законодавства та використанні держкоштів для фінансування своєї виборчої кампанії - торік її переобрали на другий термін. Як зазначає видання, вимогу підтримують опозиційні партії, дисиденти і представники великих громадських рухів країни.

"Ми билися проти диктатури гармат, і зараз ми разом, щоб боротися проти диктатури хабарів", - сказав Реале, натякаючи на корупційний скандал у державній нафтовій компанії Petrobras.

Кунья мусить вирішити, чи достатньо цих звинувачень для того, щоб розпочати процедуру імпічменту щодо президента. У середу, 16 вересня, Руссефф в інтерв'ю бразильському радіо заявила, що опозиція намагається використати кризу в країні, щоб прийти до влади і влаштувати "сучасну версію державного перевороту".

Від початку цього року у Бразилії відбулося кілька масових акцій протесту з вимогою відставки глави держави. Приводами для демонстрацій стали погіршення економічної ситуації у країні і корупційний скандал навколо нафтової корпорації Petrobras, главою якої протягом семи років була Руссефф. Як стало відомо, деякі функціонери від компанії підписували контракти і брали 3% від угод як комісійні. Потім ці гроші використовувалися для підкупу політиків і посадових осіб. Прокуратура Бразилії відкрила 28 справ стосовно 54 осіб, в тому числі високопоставлених політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram