ГоловнаСвіт

Reuters: сирійська армія використовує новітню сирійську зброю

Кремль далі заперечує участь російських військових у сирійському конфлікті

Reuters: сирійська армія використовує новітню сирійську зброю
Архив
Фото: www.arms-expo.ru

Сирійські військові використовують нові типи повітряної і наземної зброї, яка надходить з Росії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на військове джерело у Сирії.

Співрозмовник агентства розповів, що зброя дуже точна і ефективна. Сирійська армія почала використовувати її в останні тижні, до цього військовослужбовців тренували для її використання.

"Поставлено не тільки зброю, але і її нові типи. Сирійську армію тренували для її використання. Фактично, армія почала користуватися цими новими типами, - розповів співрозмовник агентства. - Зброя дуже ефективна і дуже точна, і б'є точно в ціль. Можна сказати, що це всі типи зброї - як повітряна, так і наземна".

Раніше агентство повідомляло, що на аеродромі у сирійській Латакії базуються близько півтора десятків російських танків. За словами співрозмовників агентства, оборона аеродрому "неухильно нарощується". Одне з джерел розповіло, що на аеродромі помітили сім танків Т-90.

Кремль спростовує участь російських військових, зокрема, авіації, в боях у Сирії. Тим не менше, глава МЗС РФ Сергія Лавров заявив, що поставки російської зброї до Сирії "були, йдуть і ще триватимуть". Він уточнив, що поставки "неминуче супроводжуються направленням російських фахівців, які допомагають навчити сирійський персонал поводженню з цими озброєннями". При цьому Лавров стверджує, що військово-технічне співробітництво Москви і Дамаска направлено на сприяння в боротьбі з тероризмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram