ГоловнаСвіт

Потужний землетрус у Чилі: 8 загиблих, мільйон евакуйованих

Фахівці назвали землетрус в Чилі "найсильнішим на Землі від початку цього року".

Щонайменше 8 людей загинули і близько мільйона були евакуйовані через потужний землетрус, що стався ввечері 16 вересня в Чилі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Голова Національного управління з надзвичайних ситуацій закликав населення залишатися в безпечних місцях і не повертатися в свої будинки. У багатьох школах скасовано заняття.

За інформацією Національного сейсмологічного центру Чилі, землетрус магнітудою 8,4 стався за 42 кілометри від населеного пункту Канела Баха. Його осередок залягав на глибині 11 кілометрів. За першим підземним поштовхом послідували щонайменше п`ятнадцять інших, слабших.

Виступаючи на національному телебаченні, президент Чилі Мішель Башле заявила, що країна "знову зіткнулася із суворістю природи". "Найголовніше сьогодні - підтримати тих, хто постраждав, захистити їх, уникнути подальших жертв і руйнувань, вжити всіх необхідних заходів", - заявила глава держави.

За свідченнями очевидців, в чилійській столиці розгойдувалися висотні будівлі. Коливання земної кори відчувалися в різних містах країни, а також у сусідній Аргентині. Загрозу цунамі оголосили в Еквадорі і Перу, а також в американському штаті Гаваї. Фахівці вже назвали цей землетрус "найсильнішим на Землі з початку цього року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram