ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутат Держдуми попросив Генпрокуратуру РФ перевірити критику з боку Жириновського

Жириновський назвав депутатку-єдинороса "безсовісною фігуристкою".

Депутат Держдуми попросив Генпрокуратуру РФ перевірити критику з боку Жириновського
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Депутат Держдуми Росії В'ячеслав Лисаков звернувся до Генеральної прокуратури Росії з вимогою перевірити виступ лідера ЛДПР Володимира Жириновського, в якому він розкритикував результати регіональних виборів і назвав членів "Єдиної Росії" "злочинцями".

Про це пише "Коммерсантъ".

Лисаков зажадав, щоб Генпрокуратура перевірила виступ Жириновського у Держдумі в середу, 16 вересня. Так, депутат зазначає, що лідер ЛДПР образив не тільки депутата Ірину Родніну, а також ОНФ і членів "Єдиної Росії".

Також депутат Лисаков зазначив, що звернення до Генпрокуратури він надіслав з власної ініціативи. З цього приводу, сказав він, не було якихось нарад в "Єдиній Росії". "Володимир Жириновський образив і фракцію, і колегу, і "Фронт", назвавши злочинцями і вказавши на нас, - і це не вперше", - зазначив депутат.

На засіданні Держдуми, яке відбулося в середу, 16 вересня, Жириновський розкритикував підсумки виборів в Амурській області. На виборах в Амурській області кандидат від "Єдиної Росії" Олександр Козлов отримав 50,64% голосів. Іван Абрамов від ЛДПР набрав 28,30% голосів виборців. На третьому місці опинився кандидат від КПРФ Роман Кобизов з 14,87% голосів виборців.

Під час виступу лідера ЛДПР йому спробувала зробити зауваження Родніна, на що Жириновський прокричав: "Мовчати, безсовісна, сидиш тут, фігуристка!".

Після цього весь склад ЛДПР покинув засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram