ГоловнаСвіт

Чилі накрила низка землетрусів

Загинули щонайменше п'ятеро осіб

Чилі накрила низка землетрусів
Фото: http://earthquake.usgs.gov/

У четвер у Чилі сталася серія потужних підземних поштовхів, повідомляє Геологічна служба США.

О 22.54 середи UTC (1.54 четверга за Києвом) в Чилі стався землетрус магнітудою 8,3 бала. Епіцентр поштовхів розташовувався за 46 кілометрів на захід від міста Ільяпель, за 228 кілометрів на північ від столиці - Сантьяго. За землетрусом почалися афтершоки магнітудою 6,4, 7,0 і 6,4. По частині узбережжя пройшли хвилі висотою до трьох метрів.

Новий землетрус магнітудою 6,5 зафіксовано за 53 кілометри від Ільяпель. Осередок залягав на глибині 35 кілометрів. Згодом відбулися ще до 10 повторних землетрусів магнітудою від 4,8 до 5,4.

Поки офіційно підтверджено загибель п'яти осіб. Близько 1 мільйона евакуйовані, повідомив у четвер вранці заступник міністра внутрішніх справ південноамериканської країни Махмуд Алеуй.

Землетрус співпав із підготовкою чилійців до тижня національних свят. Повідомляється, що багатьох підземні поштовхи застали на шляху до узбережжя, куди жителі прямували на тиждень свят.

Чилі вважається одним із найбільш сейсмічно активних регіонів на планеті. У лютому 2010 року унаслідок потужного землетрусу магнітудою 8,8 у центральних районах Чилі загинули понад 800 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram